Srpske Misterije - NLO svemirski brodovi

LETEĆI TANJURI I NLO-i SVEMIRSKI BRODOVI ILI SKRIVENA NEBESKA BIĆA?     D  obrodošli u još jedan «put u nepoznato» ili bolje reći jo...

LETEĆI TANJURI I NLO-i SVEMIRSKI BRODOVI ILI SKRIVENA NEBESKA BIĆA?

 
 obrodošli u još jedan «put u nepoznato» ili bolje reći još jedan InfoMistery. Sat vremena sa vama provesti ću ja, Ksenija a prije nego vas povedem kroz mračne putove znanosti i bez odugovlačenja odmah na početku podsjetit ću vas da sam vjerojatno spominjala pojam tehno-mit. Da ukratko objasnim pojam tehno mita, jer je to upravo ono čime bi vas danas sat vremena pozabavila. Netko je napisao da smo «sa pojavom električne energije, atomske i genetske znanosti izgubili naše stare mitove, Orfeja i Euridiku, Perzeja i Meduzu pa popunjavamo tu prazninu modernim tehno-mitovima. Jedan je da u hangaru u zrakoplovnoj bazi Wright-Patterson živi vanzemaljac, drugi da je netko izumio rasplinjač pomoću kojeg bi se moglo prijeći tri stotine kilometara sa četiri litre benzina ali da su automobilske tvrtke otkupile patent i drže ga u ladici. Tu je zatim priča da Rusi u Sibiru u nekoj tajnoj bazi obučavaju djecu za ekstrasenzornu percepciju i da ta djeca mogu mislima ubiti bilo koga bilo gdje u svijetu. Priča se da su crte u Nazci u Peruu aerodrom za svemirce, pa kako je CIA namjerno pustila virus AIDS-a da pobije sve homoseksualce. Da je Nikola Tesla izumio nevjerojatno moćan izvor energije ali da su se njegove bilješke zagubile. Da u Istambulu postoji crtež iz desetog stoljeća koji prikazuje zemlju iz svemira. Da su u istraživačkom institutu sveučilišta Stanford našli čovjeka čije tijelo svijetli u mraku..» Ovu rečenica koja mi je postala dosta omiljena pošto su tehno mitovi sve brojniji, napisao je Michael Chrichton u «Izgubljenom svijetu» nezaobilazno sci-fi štivo svakog ljubitelja znanstvene fantastike.  Sve što taj pojam označava jesu nevjerojatne pojave i trendovi u koje je tijekom zadnjih stoljeća čovjek voljan povjerovati. Tako da ću vam ponoviti priču o malim zelenima… (ma neee.. reći ćete, ma čuli smo već prošli puta o izvanzemaljcima..). A ja ću reći, pa da.. istina da sam vas natjerala da slušate o izvanzemaljcima već prošli puta, ali nije sve zlato ono što sija, kaže poslovica, a ja kažem nije svaka priča ista ako imate široka gledišta. Što bi značilo, da izvanzemaljci ne moraju biti izvanzemaljci, ili marsijanci, ili mali zeleni.. svejedno, i ne moraju biti izvan – zemaljci, kako bi bilo da su oni recimo.. zemaljci? 

 Teoriju da nismo sami u svemiru, potaklo je bezbrojno vidjanje neidentificiranih letećih objekata na nebu i to već desetljećima. Uzbudjenje da postoje čudna bića koja nama nisu slična ili jesu, više manje, i koja obitavaju negdje u beskraju svemira ljudska je mašta oblikovala i smjestila medju jedne od najvećih tajna naših vremena.   Već se dešavalo da su  mnoga vidjenja navodnih letećih tanjura jednostavno krive identifikacije odredjenih zemaljskih ili astronomskih objekata, poput metereoloških balona, planeta Venere, odraza svjetla od oblaka ili magle, nenadana plamsaja svjetla, jata gusaka ili čak i rojeva kukaca koji odražavaju svjetlo, oblaka ovalna oblika, tragova avionskih letova, niskoletećih aviona i meteora.  Većina ljudi pretpostavlja da je svaki «istinski» leteći tanjur i NLO izvanzemaljsko svemirsko vozilo; ali što ako su neki od njih izvanredna živa bića koja potječu s našeg planeta i koja znanost još nije otkrila? Ta fascinantna ideja, koja se drugdje uopće nije razmatrala, zadobila je veliku pažnju američkih istraživača.  



Zamisao o nebeskim životinjama  

 Samo nekoliko udubina u zemlji i vodi nije nastanjeno životinjama koje su se prilagodile životu u odredjenom staništu. No što je s nebom? Iako neki kukci i ptice provedu veći dio vremena u zraku, ne postoji životinja koja cijeli svoj život isključivo provede na nebu i koja se prilagodila životu u atmosferi koja okružuje naš planet, ili možda jest? Termin «leteći tanjur», skovao je reporter koji je izvještavao o Kennethu Arnoldu, poslovnom čovjeku iz Idaha koji je 24. lipnja 1947. dok je upravljao avionom Callaria, vidio devet letećih objekata nalik na diskove blizu planine Mount Rainier u Washingtonu. Manje je poznato da je Arnold usporedio te objekte sa živim organizmima: «nekom vrstom nebeskim meduza».  Nije jedini tako mislio. Mjesec dana poslije, John P.Bessor iz St.Thomasa u Pennsylvaniji iznio je sličnu teoriju koju je 1946. obrazložio zrakoplovstvu SAD-a. Časnik koji je odgovorio Bessoru, nije odbacio tu teoriju kao nerealnu, već je opisao  njegovo zapažanje kao «jednu od najinteligentnijih teorija koju je ikad čuo».  Zamisao o nebeskim životinjama dobila je daljnji zamah 1955. objavom mišljenja grofice Zoe Wassilko-Serecki, istaknute liberalne filozofkinje. Grofica smatra da je gornji sloj zemljine atmosfere nastanjen brojnim mjehurastim životinjama sa svjetlećim tijelima koja su gradjena od energije i središnje jezgre koja je od čvrstog materijala.  «Te životinje imaju sposobnost  mijenjanja oblika, od kuglastih dok mirujum do oblika nalik na cigare kad se kreću upijajući energiju koja pokreće njihova netjelesna bića». Godine koje su slijedile nakon te njezine izjave obilovale su vidjenjima NLO-a od kojih je većina zaista imala oblik cigare.


Istraživanje teorije  

Ideje grofice Serecki hvalio je zoolog Ivan Sanderson, jedan od najslavnijih američkih istraživača tajanstvenih životinja. Početkom 1960-ih, znanstvenik i izumitelj hidrofona John M.Cage iz New Jerseya, povukao je usporedbu izmedju dupina koji prate brodove, i NLO-a koji prate avione, tvrdeći da su NLO-i inteligentni oblici života koji se hrane negativnim elektricitietom. Medjutim, najpoznatije opsežno istraživanje teorije o nebeskim životinjama je ono Trevora Jamesa Constabla, časnika za radioveze u američkoj trgovačkoj mornarici. Godine 1978. objavio je svoja istraživanja i nalaze u zanimljivoj knjizi «Nebeska stvorenja».  Prema Constablu, neki od vidjenih NLO-a uistinu su divovski neotkriveni oblici života koji su se u cijelosti prilagodili životu u zraku unutar zemljine atmosfere. Te je iznimno specjalizirane organizme nazvao «kriterima» i opisao ih kao jednostanične organizme (poput ameba) raznih veličina, zatvorene unutar oklopa nalik na liskun ili metal, veličine jednog kilometra, do onih najmanjih od nekoliko centimetara. Constable objašnjava da se ne vidjaju često jer reflektiraju infracrveno svijetlo nevidljivo ljudskom oku. Budući da mogu mijenjati boju pod odredjenim uvjetima, kriteri će reflektirati vidljivo svijetlo i tako postati NLO-i. Čini se da se mogu snimati infracrvenim filmom jer njegova knjiga sadrži mnogobrojne fotografije navodnih kritera koje je snimio u pustinji Mojave u Californiji.





  Širenje tehno-mita 

Godine 1992. ideja o živućim NLO-ima koji se katkad nazivaju «bioformi», dobila je ppublicitet i izvan SAD-a. Britanski autor Andrew Collins u svojoj knjizi Tvorci krugova govori o tome kako je, dok je tražio objašnjenje za krugove u žitu, otkrio rad dotad nepoznatog znanstvenika Wilhelma Reicha koji je tvrdio da je pronašao tajanstvenu vrstu energije koju je nazvao orgon. Collins misli da je u orgonu ključ tajne za krugove u žitu i tvrdi da se sve pojave koje su o tome zabilježene odnose i na Constablove kritere. Nasuprot tome, ako se kriteri sastoje od orgona, njihov bi povremeni kontakt sa zemljinom površinom mogao objasniti krugove u žitu.  No ipak, ako i pretpostavimo da zaista postoje, kriteri ne moraju biti jedini oblik atmosferskih nebeskih životinja na našem planetu. 
Foo Fighters
 Za vrijeme Drugog svjetskog rata mnogi saveznički i nacistički piloti prijavljivali su čudne vatrene lopte koje su ih pratile na njihovim letovima iznad Europe. Oblici poput malih lopta sjajna bijelog ili crvenkastog svijetla, koje su plesale oko aviona neobično inteligentno, kao da se igraju i znatiželjno ispituju avione.  Objekti su nazvani "Foo Fighters" prema popularnom stripu tog vremena "Smoky Stover". Imali su strahovitu brzinu i manevarske sposobnosti koje su daleko nadvisivale bilo koji tadašnji zrakoplov. Iako ih je proučavala čak i NASA-a do danas nisu objašnjeni. Smatrani su i neprijateljskim tajnim letjelicama ali je ta mogućnost odbačene pošto objekti nisu činili ništa što bi direktno ugrožavalo sigurnost letjelice. A osim toga otkriveno je da su ih takodjer vidjali i američki i japanski piloti. Sličen objekte može otkriti i radar, pa su ih smatrali beznačajnim sitnicama ili andjelima. Constable vjeruje da su foo-fightersi mogli biti jako primitivne nebeske životinje koje su manje osjećajne od svojih divovskih srodnika. No foo-fightersi su takodjer mogli biti neobični električni ili optički efekt poput kuglaste munje ili samo prividjanja nervozne i premorene posade. Kako god bilo unijeli su strah medju pilote što se može vidjeti i iz ove dvije priče.  
U prosincu 1944 saveznički pilot je letio iznad neprijateljskog teritorija na visini od 10 000 stopa. Pretražujući nebo u potrazi za njemačkim letjelicama ugledao je dvije velika vatrene kugle. Ne da nisu nalikovala njemačkim zrakoplovima nego nisu bili slični ničemu što je do tada vidio. Neko vrijeme ih je pratio a onda je odlučio otići ali, objekti su ga neprestano pratili. Pilot ih se još neko vrijeme na sve načine pokušao riješiti ali mu nikako nije polazilo za rukom. Napokon su objekti sami nestali a da nije ispaljen ni hitac.  
Još jedan slučaj opisao je Major William D. Leet: Foo Fighteri B-17, leteća tvrdjava. "Moju posada B-17 i mene čitavim je putem od Klagenfurta u Austriji do Jadranskog mora pratio Foo Fighter, mali disk. To se dogodilo , kako se sjećam u prosincu 1944 za vrijeme noćnog leta u misiji "Lone Wolf" Major Leet se prisjeća da im je časnik tajne službe rekao koko se radilo o novom njemačkom lovcu ali, nije mogao objasniti zašto nije pucao na njih.


  Kontroverzna teorija 

Nema sumnje da je teorija koja NLO-e smatra živućim nebeskim životinjama veoma radikalna, te da će je vrlo vjerojatno odbaciti svi konzervativniji članovi znanstvenih krugova. Stoga bi zadnju riječ trebao imati vodeći biolog u zračnoj bazi Wright-Patterson u Daytonu, državi Ohio, gdje se nalazi zapovjedništvo američkog zrakoplovstva za istraživanje NLO-a. Zbog kontroverzne materije, htio je ostati anoniman, ali njegove riječi sve govore: «Ako bacite kamenčić u vodu, vidjet ćete kako vodene životinje nimfe, rakovi, klenovi, vodeni kukci bježe. Ali prije nego se voda smiri, opet se vraćaju i  zantiželjno istražuju što se dogodilo.Možda jednako tako djeluju dogadjaji na našoj zemlji, atomske eksplozije, letovi raketa i drugo. Oni možda poremete stratosferu i uzbibaju samo tkivo svemira, pa svemirske životinje znatiželjno silaze da istraže što se dogodilo. Kao zoolog, uvijek sam bio zbunjen činjenicom da na našem planetu ne postoje životinje koje žive na nebu. Osobito me je zbunjivalo to što životinje imaju nevjerojatnu sposobnost prilagodbe koju su pokazale tijekom evolucije nastanivši sva mjesta osim neba.»    Ako je zamisao Constabla, Cagea i ostalih zagovornika nebeskih životinja točna, možda više nećemo biti zbunjeni neobjašnjivim pojavama na našem nebeskom svodu. Ako vas privlače kontroverzne teorije, ovo je zaista jedna od rijetkih koja je istovremeno nevjerojatna koliko i nevjerojatno prihvatljiva kao takva. Iako bez dokaza o njihovom postojanju, možda iznad nas postoje živa bića koja ponekad prouzrokuju neobjašnjive pojave, pa ako je moguće da u morskim dubinama postoje neotkrivena čudovišta i zastrašujuće vodene zmije ili još bolje, živući potomci dinosaura a na kopnu, neotkrivena populacija divovskih humanoida, velikih jetija ili bigfoota zašto ne bi nako živo biće nastanilo i nebeski svod, pa tko voli nek izvoli. Teorija o nebeskim bićima, uzbudljiva je koliko i susret sa izvanzemaljcima.  
Opredjelite se sami kome pokloniti vašu vjeru, malim zelenima ili nebeskim bićima.  Nadam se da vas takve teorije ne zaprepaštavaju, jer naš svijet je zaista pun i drugih čuda o kojima niste nikada niti sanjali. Pozdrav od Ksenije, do slijedeće emisije, u isto vrijeme na istom mjestu.   

COMMENTS

Име

atlantida,1,bermudski trougao,1,charlies farm horor film,1,charlies farm horor film sa prevodom,1,civilizacija,1,da li postoje duhovi,10,da vincijev kod,1,dokumentarci,5,drekavci,1,duhovi,12,duhovi u kuci,1,horor,1,horor filmovi,2,horor filmovi 2015,1,horor filmovi 2015 sa prevodom,1,horor filmovi 2016,1,horor filmovi 2016 sa prevodom,1,horor filmovi novi,2,horor filmovi sa prevodom,2,horor filmovi srpski,2,horor igrice,3,igra prizivanja,1,istinite price,39,istinite strasne price,6,kriminal,5,lutke,1,misterije,1,moja ukleta kuca,5,ouija,1,ouija igra,1,ouija tabla,1,paranormalna iskustva,11,paranormalno,10,prizivanje duhova,3,proklestvo,1,psiho serijske ubice,3,sekte,1,serijske ubice,7,srpske mijsterije,1,srpske misterije,2,strasne price,17,susreti sa duhovima,8,Teorije zavere,3,ubice,5,ukleta kuca,8,ukleta mesta,11,urbane legende,23,urbane legende 2016,16,urbane legende 2017,5,urbane legende 2018,1,urbane legende srbije,8,vampiri,1,vanzemaljci,1,vanzemaljci dokazi,1,vanzemaljci medju nama,1,vanzemaljci na zemlji,1,vanzemaljci najnovije,1,vanzemaljci postoje,1,vanzemaljci slike,1,vanzemaljci video,1,vanzemaljci wikipedia,1,video,19,vlaska magija,1,we are still here horor film,1,
ltr
item
urbane legende,istinite strasne price i ukleta mesta: Srpske Misterije - NLO svemirski brodovi
Srpske Misterije - NLO svemirski brodovi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTuVrkFI9OWC-Xd85BJt9lTaxf2jCt13NKU-uWUWIoNcg2EONAQwits3_9gcWoJYZj9sU-1KJy9X2_J-exaiyHdj3fqh_q2X7Kp5vT-SIheUf_JHZLCwdPOtg1u5E5MGMRNLHr208TF_8/s320/240_F_65820784_BFTW6VpyzpipCc5geNV3dMZwGJ1Y5bn7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTuVrkFI9OWC-Xd85BJt9lTaxf2jCt13NKU-uWUWIoNcg2EONAQwits3_9gcWoJYZj9sU-1KJy9X2_J-exaiyHdj3fqh_q2X7Kp5vT-SIheUf_JHZLCwdPOtg1u5E5MGMRNLHr208TF_8/s72-c/240_F_65820784_BFTW6VpyzpipCc5geNV3dMZwGJ1Y5bn7.jpg
urbane legende,istinite strasne price i ukleta mesta
https://hororlegende.blogspot.com/2017/01/srpske-misterije-nlo-svemirski-brodovi.html
https://hororlegende.blogspot.com/
https://hororlegende.blogspot.com/
https://hororlegende.blogspot.com/2017/01/srpske-misterije-nlo-svemirski-brodovi.html
true
7629604474499937931
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy